Ga naar hoofdinhoud

Kindercoaching

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

Kindercoaching

Zit jouw kind niet lekker in z’n vel? Slaapt het slecht of is het snel humeurig of overprikkeld? Dan kan een kindercoach uitkomst bieden.

Kindercoaching start altijd vanuit het hier en nu, is laagdrempelig en kortdurend. Ik geloof dat kinderen van nature heel goed aanvoelen wat voor hen werkt. Door een luisterend oor en praktische en speelse methodieken kan ik kinderen helpen dichter bij hun eigen oplossing te komen.

Als kindercoach ben ik gespecialiseerd in het (hoog)gevoelige kind en kinderen die moeite hebben met prikkelverwerking. De indrukken die zij opdoen vanuit de buitenwereld worden vaak heel intens en krachtig ervaren in hun binnenwereld. Hierdoor kunnen deze kinderen snel boos, gefrustreerd of (faal)angstig reageren.

Het is voor mij niet meer dan vanzelfsprekend om te werken vanuit een holistische benadering. Met het zuivere weten dat alles met elkaar verbonden is, kijk ik naar het geheel; lichaam en geest, het familiesysteem, energetische boodschappen, bewuste en onbewuste patronen. Soms vraagt dit om zelfreflectie of een gedragsverandering bij ouders. Gebracht en gedragen vanuit liefde voor jullie kind.

Ik geloof in ieder kind. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo.

Kindercoach Westland
Kindercoaching

Werkwijze bij individuele kindercoaching:

  • Allereerst vindt er een kort en vrijblijvend kennismakingsgesprek tussen ouder en coach plaats. Dit eerste contact is telefonisch en duurt maximaal 20 minuten. Dit kennismakingsgesprek is gratis.
  • Na het invullen van een vragenformulier over de ontwikkeling en het gedrag van uw kind volgt een intakegesprek bij jullie thuis. Het is wenselijk dat, indien mogelijk, beide ouders bij dit intakegesprek aanwezig zijn. In dit gesprek proberen we gezamenlijk duidelijkheid te krijgen over de hulpvraag en wordt de aanpak tijdens de coach afspraken uitgelegd.
  • Als kind, ouders en coach een positief gevoel overhouden aan het intakegesprek, wordt er een verslag, een plan van aanpak en een hulpvraag gemaakt.
  • Dan volgen een aantal coach sessies met uw kind, waarbij het aantal afhankelijk is van de hulpvraag van het kind. Een coachtraject bestaat veelal uit 5 tot 8 sessies van 1 uur.
  • Na de coach sessies volgt een evaluatiegesprek. We bespreken de ontwikkeling van uw kind ten aanzien van de hulpvraag en overleggen verdere behoeften en verwachtingen.

Heb je vragen? Wil je meer weten?

Back To Top