Ga naar hoofdinhoud

Kindercoaching

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

Kindercoaching

Zit jouw kind niet lekker in z’n vel? Slaapt het slecht of is het snel humeurig of overprikkeld? Dan kan een kindercoach uitkomst bieden.

Kindercoaching start altijd vanuit het hier en nu, is laagdrempelig en kortdurend. Ik geloof dat kinderen van nature heel goed aanvoelen wat voor hen werkt. Door een luisterend oor en praktische en speelse methodieken kan ik kinderen helpen dichter bij hun eigen oplossing te komen.

Als kindercoach ben ik gespecialiseerd in het (hoog)gevoelige kind en kinderen die moeite hebben met prikkelverwerking. Deze kinderen hebben vaak onrustige, drukke of dromerige hoofden. En kunnen snel boos, gefrustreerd of (faal)angstig reageren.

Ik geloof in ieder kind. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo.

Kindercoach Westland
Kindercoaching

Werkwijze bij individuele kindercoaching:

  • Eerst vindt er een kort en vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats. Dit eerste contact is telefonisch en duurt maximaal 20 minuten. Dit kennismakingsgesprek is gratis.
  • Dan volgt een intakegesprek bij het kind thuis. Het is wenselijk dat, indien mogelijk, beide ouders bij dit intakegesprek aanwezig zijn. In dit gesprek proberen we gezamenlijk duidelijkheid te krijgen over de hulpvraag.
  • Als ouders, kind en coach een positief gevoel overhouden aan de intake, wordt er een verslag en een plan van aanpak gemaakt.
  • Dan volgen een aantal coachingsessies met het kind, waarbij het aantal afhankelijk is van de hulpvraag en het kind. Een coachtraject bestaat veelal uit 5 tot 8 sessies van 1 uur.
  • Na de coachingsessies volgt een evaluatiegesprek. We bespreken dan hoe de sessie verlopen zijn, hoe het nu met jullie kind is en of er nog andere behoeften of verwachtingen zijn.

Heb je vragen? Wil je meer weten?

Back To Top